WIGILIE
Zmodyfikowano: 27-10-2018

PRZYJĘCIA ŚWIĄTECZNE

 

Czas przedświąteczny zarezerwujmy dla przyjaciół i znajomych.

W ciepłej i miłej atmosferze Świąt Bożego Narodzenia proponujemy Państwu spotkania firmowe przy symbolicznym opłatku i suto zastawionym stole.

Nie zabraknie na mim zarówno tradycyjnych wigilijnych potraw, jak i akcentów naszej, domowej kuchni kojarzącej się ze świętami.

Już suszymy tegoroczne zbiory grzybów, marynujemy gruszki, śliwki, ogórki, paprykę aby zagościły dumnie na świątecznym stole.

Menu każdorazowo ustalamy indywidualnie, uwzględniając wszelkie wykluczenia w diecie, serwując ulubione potrawy zarówno w klasycznej jak i lekkiej formie, każdorazowo jednak z najwyższej jakości produktów i bez wszelkich ulepszaczy.

 

Już od początku grudnia nasze wnętrze pachnie świeżą choinką, jest biało, klimatycznie, stylowo i co najważniejsze smacznie jak w domu.

Na życzenie organizujemy oprawę muzyczną w formie Dj’a z kolędowaniem oraz zabawą.

Poniżej przedstawiamy przykładowe kompozycje menu do wyboru w zależności od Państwa sugestii kulinarnych oraz finansowych.

 

 

 

Wariant 1)

 

Przekąska gorąca serwowana na początku kolacji:

 

- barszcz czerwony czysty podany z pierogami z kapustą i grzybami

 

Bufet ryb i owoców morza:

 

Kompozycje ryb w całości na półwyspie z ryżu dzikiego: * dotyczy rezerwacji powyżej 70 osób

 

- łosoś

- szczupak

- węgorz

- karp

- pstrąg

 

Dodatki: mus chrzanowy, sos limonowo-miętowy,

 

Lub: w przypadku mniejszych rezerwacji:

 

- kompozycje ryb w galarecie: sandacz, karp, łosoś, faszerowana

- misy pikantnych krewetek z nutką chilli

- szpadki z krewetkami przeplatanymi avocado i melonem

- śledziowe trio

- dodatki: pieczywo, masło, sosy

 

Bufet mięsny - mieszczański:

 

- szynka wędzona

- pieczyste

- kiełbasa jałowcowa

- kiełbasa czosnkowa

- pasztetowa

- salceson

- smalec domowy

- ogórki słodko-pikantne kameleonki

- marynaty i pikle

- chleb wiejski

 

Przekąski zimne stojące na stołach:

 

- sałatka ziemniaczano-śledziowa

- chrupiące liście szpinaku z bekonowymi chipsami, pomidorem, jajkiem i sosem kurkowym z dijon

- sałatka młodość z grillowanym kurczakiem, cytrusami i bakaliami

- tradycyjna sałatka jarzynowa podana w słonych babeczkach

- kompozycje serów z bakaliami, krakersami i

- dodatki: pieczywo, masło, sosy

 

 

Atrakcja wieczoru:

 

Live cooking:

 

- tatar z łososia siekany na Sali przez kucharza do częstowania się przez gości

 

Zupa serwowana indywidualnie do stołu:

 

- krem borowikowy z razowymi grzankami

 

 

Danie główne serwowane indywidualnie talerzowo do wyboru:

 

- sandacz na duszonych grzybach, ryż biały i dziki, brokułowe róże

- ćwiartki kaczki w pomarańczach i żurawinie, ziemniaki, buraczki

- polędwiczki wieprzowe faszerowane suszonymi pomidorami na kurkach w śmietanie, kluseczki włoskie, bukiet sałat z warzywami

 

 

Deser: Serwowany indywidualnie talerzowo:

 

- sernik z białą czekoladą

 

Bufet słodkości:

 

- cremme bulle

- tiramisu

- makowiec

- szarlotka

- musy owocowe

 

Napoje open bar przez 4 godziny: * dotyczy alkoholi

 

- soki owocowe, woda

- wino białe i czerwone Hiszpania

- wódka wyborowa

- piwo Tyskie

- kompot z suszu 200 ml/ os

- kawa, herbata – warnik

 

KOSZT W/W PROPOZYCJI WYNOSI 170,00 ZŁ / OSOBĘ + 10% SERWIS (netto)

 

 

Wariant 2)

 

Przyjęcie w formie zasiadanej z bufetami.

 

Przekąska zimna serwowana na początku kolacji – indywidualnie talerzowo:

 

- róża z łososia wędzonego z ricottą

 

Zupa& Przekąska gorąca:

 

- barszczyk czerwony czysty do picia, pierogi z kapustą i grzybami

 

Dania główne serwowane z bemarów na bufecie gorącym:

 

- soczysta pierś na sosie szpinakowym z dorblu, ziemniaki, marchew z pestkami dyni

- polędwiczki wieprzowe na sosie z leśnych grzybów, kopytka, bukiet sałat z warzywami

- pstrąg w migdałach, ryż biały i dziki, brokułowe róże

 

Niespodzianka wieczoru – gratis od firmy: * obowiązuje przy rezerwacjach powyżej 70 osób

 

- pieczone prosię faszerowane kaszą – serwowane przez kucharza na sali

 

Bufet przekąsek zimnych:

 

- łososie w całości muśnięte galaretą z musem chrzanowym

- śledzik w oliwie z cebulką

- ryba faszerowana w galarecie

- sałatka ziemniaczano - śledziowa

- chrupiące liście szpinaku z bekonowymi chipsami, orzechami Pini, pomidorem i sosem kurkowo-musztardowym

- sałatka akropol z fetą i warzywami

- wyśmienite mięsa pieczone z domowymi marynatami i ćwikłą

- pasztet domowy z marynowanymi podgrzybkami

- łazanki z makiem i bakaliami

- dodatki: pieczywo, masło, sosy

 

Deser na mini bufecie ze słodkościami:

 

- szarlotka

- sernik

- makowiec

- patera z owocami

 

Napoje:

 

- soki owocowe, woda – bez ograniczeń

- kompot z suszu – 150 ml/os

- wino białe i czerwone 150 ml/os

- kawa, herbata – warnik na mini bufecie + dodatki

 

KOSZT W/W PROPOZYCJI WYNOSI 130,00 ZŁ + 10% SERWIS (NETTO)

Dodatkowe zamówienia z baru ustalane indywidualnie.

 

Wariant 2 w opcji bezmięsnej

 

Przekąska zimna serwowana na początku kolacji – indywidualnie talerzowo:

 

- róża z łososia wędzonego z ricottą

 

Zupa& Przekąska gorąca:

 

- barszczyk czerwony czysty do picia, pierogi z kapustą i grzybami (3 szt/ osobę)

 

Danie główne serwowane z bemarów podgrzewanych na bufecie:

 

- karp na kapuście wigilijnej ze szlachetnym borowikiem

- dorsz na sosie szpinakowym z serem dorblu

- pstrąg w migdałach

- ziemniaki z pieca

- ryż biały i dziki

- bukiety warzyw z wody z pestkami

 

Bufet przekąsek zimnych:

 

- śledzik w oliwie z cebulką

- kompozycja ryb w galarecie na wyspie ryżowej (dorsz, sandacz, pstrąg, karp, ryba faszerowana)

- sałatka ziemniaczano – śledziowa

- muszle conchiglioni faszerowane pastą tuńczykowi z anchois i kaparami

- chrupiące liście szpinaku z kostkami sera lazurowego, orzechami Pini mi suszonymi pomidorami

- tradycyjna sałatka jarzynowa w słonych babeczkach

- sałatka akropol z fetą i warzywami

- łazanki z makiem i bakaliami

- dodatki: pieczywo, masło, sosy

 

 

Deser na mini bufecie ze słodkościami:

 

- domowa szarlotka pachnąca cynamonem

- sernik

- makowiec

- patera z owocami i bakaliami

 

 

Napoje:

 

- soki owocowe, woda – bez ograniczeń

- kompot z suszu – 150 ml/os

- wino białe i czerwone 150 ml/os

- kawa, herbata – warnik na mini bufecie + dodatki

 

 

Wariant 3)

 

Zupa serwowana na początku przyjęcia:

 

- krem borowikowy z łazankami

 

Przekąski zimne wyeksponowane na stole:

 

- kompozycja ryb w galarecie (sandacz, łosoś, karp, faszerowana)

- kompozycja ryb wędzonych z musem chrzanowym

- ryba w greckim wydaniu

- tatar ze śledzia

- tradycyjna sałatka jarzynowa

- zielone sałaty z serem owczym i warzywami

- roladki z tortilli z musem łososiowym

- łazanki z makiem i bakaliami

- dodatki: pieczywo, masło, sosy

 

Danie główne do wyboru:

 

- karp królewski z ziemniakami majerankowymi i kapustą z prawdziwkiem

- dorsz na szpinaku z czosnkiem, pilaw ryżowy

 

Słodkości:

 

- patery z ciastami domowymi: makowiec, sernik, szarlotka

 

Napoje:

 

- soki owocowe, woda – 0,5 l / os

- kawa, herbata – warnik + dodatki

 

KOSZT W/W PROPOZYCJI WYNOSI 110,00 ZŁ /OS + 10% SERWIS (NETTO)

 

Wariant 4)

 

Przekąski zimne stojące na stole:

 

- śledzik w oliwie z cebulką

- zawijasy naleśnikowe z musem serowo-łososiowym i szpinakiem

- sałatka jarzynowa

- pieczywo, masło

 

Przekąska gorąca:

 

- barszczyk czerwony czysty podany z pierogami z kapustą i grzybami – 3 szt / os

 

Deser:

 

- sernik z czekoladą

 

Napoje:

 

- soki owocowe, woda – 300 ml/os

 

KOSZT W/W PROPOZYCJI WYNOSI 70,00 ZŁ / OS + 10% SERWIS (NETTO)

 

 

 

Iwona Michnowska t. 509 286 524

Wiesz co Zjesz – Restauracja i Katering t. 22 629 78 06

 

www.wieszcozjesz.pl

 

https://www.facebook.com/WieszCoZjeszRestauracja

 

 

 

 

 

 

 

Komentarze

Restauracja WIESZ CO ZJESZ
ul. Plac Konstytucji 1, 00-647, Warszawa,
Tel: 22 629 78 06
Email: biuro@wieszcozjesz.pl