Strona główna » Catering Świąteczny 2021

Catering Świąteczny 2021

PRZYJĘCIA ŚWIĄTECZNE

Czas przedświąteczny zarezerwujmy dla przyjaciół i znajomych.

W ciepłej i miłej atmosferze Świąt Bożego Narodzenia proponujemy Państwu spotkania firmowe przy symbolicznym opłatku i suto zastawionym stole.

Nie zabraknie na mim zarówno tradycyjnych wigilijnych potraw, jak i akcentów naszej, domowej kuchni kojarzącej się ze świętami.

Już suszymy tegoroczne zbiory grzybów, marynujemy gruszki, śliwki, ogórki, paprykę aby zagościły dumnie na świątecznym stole.

Menu każdorazowo ustalamy indywidualnie, uwzględniając wszelkie wykluczenia w diecie, serwując ulubione potrawy zarówno w klasycznej jak i lekkiej formie, każdorazowo jednak z najwyższej jakości produktów i bez wszelkich ulepszaczy.

Poniżej przedstawiamy przykładowe kompozycje menu do wyboru w zależności od Państwa sugestii kulinarnych oraz finansowych.

Oferta cateringowa zarówno w klasycznej formie z dostawą na półmiskach, podgrzewaczach jak i zastawie jednorazowej

Możliwość wypożyczenia obrusów, pełnej zastawy, stołów, stolików koktajlowych, ekspresu, obsługa

MENU

Zupy: cena / porcja 200 ml

– barszcz czerwony czysty (bezglutenowy)  10,00

– barszcz czerwony z uszkami – 13,00

– barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami – 13,00

– krem z pieczonego buraczka ze śmietaną (bezglutenowy) – 15,00

– krem borowikowy z łazankami (bezglutenowy z pestkami)– 15,00

– norweska zupa rybna  (bezglutenowa)– 16,00

– żurek z jajkiem i kiełbasa – 15,00

– flaki wołowe – 15,00

Przekąski gorące:

– pierogi z kapustą i grzybami – 3 zł szt

– krokiet z kapustą i grzybami – 9,00 szt

– kapusta wigilijna z grzybami na oleju lnianym (bezglutenowa)– 12,00 zl porcja (200 g)

– stroganoff wołowy – 25,00

– stroganoff drobiowy – 18,00

Dania obiadowe: cena / porcja 200 g mięsa / ryby

– sandacz na kurkach w śmietanie (bezglutenowy)– 40,00

– karp na kapuście wigilijnej – 35,00

– dorsz na szpinaku z dorblu (bezglutenowy) – 35,00

– pstrąg w migdałach z brokułami (bezglutenowy) – 35,00

– miruna panierowana – 20,00

– polędwiczki faszerowane suszonymi pomidorami na kurkach w śmietanie (bezglutenowe) – 35,00

– polędwiczki wieprzowe na sosie z leśnych grzybów (bezglutenowe) – 30,00

– ćwiartka kaczki pieczonej w pomarańczach (bezglutenowa)– 35,00

– pierś na szpinaku z dorblu (bezglutenowa)– 28,00

– pierś zapiekana serem korycińskim (bezglutenowa)– 30,00

– leśne risotto z parmezanem (bezglutenowe)– 30,00

– kluseczki z kurkami / na szpinaku z dorblu – 30,00

Dodatki: 6,00

– pieczone ziemniaki

– pilaw ryżowy

– kluseczki

– buraczki

– bukiet warzyw z wody

– bukiet surówek

Przekąski zimne:

Rybne:

– ryba po grecku – 8,00

– tatar z łososia (bezglutenowy)– 15,00

– śledzik w oliwie (bezglutenowy) – 8,00

– śledziowe trio ( w śmietanie, oliwie, kaszubskie) – 10,00

– łosoś w galarecie (bezglutenowy) – 12,00

– ryba faszerowana – 10,00

– sandacz w galarecie (bezglutenowy) – 15,00

– karp w galarecie (bezgutenowy)– 12,00

– rolada z łososia wędzonego z serkiem chrzanowym i suszonymi pomidorami; (bezglutenowa)15,00

– rolmops śledziowy na krążku pumpernikla – 6,00

– babeczka z sałatką śledziową – 6,00

– razowe trójkąty z tatarem ze śledzia – 5,00

– pełnoziarniste tosty z musem z makreli wędzonej – 5,00

Mięsne:

– schab w galarecie po warszawsku z musem chrzanowym (bezglutenowy)– 12,00 porcja

– galaretka z glonki  (bezgutenowa)– 12,00 porcja

– kieszonki z pieczonego schabu z musem grzybowym (bezglutenowe)– 12,00 porcja

– półmisek mięs pieczystych z marynatami (bezglutenowy)– 140,00 zł kg

– pasztet domowy z żurawiną – 45,00 kg

– kuleczki z tatara wołowego w ogródku z marynat (bezglutenowy) – 20,00 zł porcja

Wegetariańskie:

– babeczki z sałatką jarzynową – 5,00

– babeczki ze szpinakiem i dorblu – 5,00

– roladki z tortilli z brie, rucollą  suszonym pomidorem – 5,00

– krążki z ciasta fransuskiego z musem grzybowym – 7,00

– krążki pumpernikla z pastami: avocado, marchwiowa, z czerwonej soczewicy – 5,00

– carpaccio z pieczonego buraka z serem korycińskim (bezglutenowe)– 18,00

– łazanki z makiem i bakaliami – 10,00

Sałatki: 10,00 zl porcja

– ziemniaczano-śledziowa (bezglutenowa)

– jarzynowa (bezglutenowa)

– brokułowa z avocado, miętą i fetą (bezglutenowa)

– z czerwonej fasoli i tuńczyka (bezglutenowa)

– z kurczakiem  (bezglutenowa)

– grecka z fetą (bezglutenowa)

– chrupiące liście szpianku z bekonem i kurkami (bezglutenowa)

Słodkości: 10,00 zł porcja

– sernik z białą czekoladą(bezglutenowy)

-szarlotka

-makowiec

-browne czekoladowe

-tiramisu

-browne buraczane

-sernik z brzoskwiniami

-ciasto krówka

– cremme brulle

Iwona Michnowska-Miernik t. 509 286 524

Wiesz co Zjesz – Restauracja i Katering t. 22 629 78 06

www.wieszcozjesz.pl

https://www.facebook.com/WieszCoZjeszRestauracja