Strona główna » Menu 2020

Menu 2020

MENU 2020 – obowiązuje od 01,05,2020

  • Rumiana pierś – 23,00
    Rumiano grillowane piersi kurczaka w kontekście zielonej sałaty z pachnącymi pomidorkami i prażonymi pestkami dyni
    Golden grilled breast of chicken and green lettuce garnish with sweet baby tomatoes and roasted pumpkin seeds
  • „Młodość” – 23,00
    Chrupiące sałaty z bakaliami, marynowaną piersią kurczaka oraz wplecionymi cząstkami cytrusów
    Crunchy lettuce with sweetmeats, marinated chicken breast and citrus pieces
  • Sałatka Nerona – 23,00
    Sałata, warzywa, ser feta, oliwki, prażone pestki dyni
    Lettuce, vegetables, feta cheese, olives, roasted pumpkin seeds
  • Misa pikantnych krewetek(10 szt) na sałatach z grzankami czosnkowymi – 35,00
    Bowl of spicy shrimps with lettuce and garlic croutons

ZUPY NA BAZIE WYWARÓW – soups

  • Krem pomidorowy z serem – 12,00
    250 kcal
    Cream of tomato with cheese
  • Dary lasu – krem borowikowy
    z razowymi grzankami lub pestkami dyni (na życzenie) – 13,00
    Forest’s goodness – cream of wild mushroom (boletus)
  • Norweska zupa rybna – 16,00
    Norwegian fish soup

Najwyższej jakości drób z certyfikatem QAFP
Meat dishes

  • Połówka kaczki pachnącej majerankiem i czosnkiem, pieczona z pomarańczami i żurawiną, ziemniaczki, buraczki pieczone – 48,00
    Half a duck- aromatic duck with marjoram, garlic, orange and cranberry, served with potatoes and beetroot
  • Soczysta pierś drobiowa na pierzynce szpinakowej z dorblu, ziemniaczki, młoda marchew – 30,00
    Juicy breast of chicken on a bed of spinach with dorblu cheese, potatoes and baby carrots
  • Pierś z kurczaka zapiekana serem korycińskim oraz rucolą, Ziemniaki Opiekane , buraczki pieczone-  32 Zł
  • Grillowana pierś drobiowa faszerowana szynką parmeńską, serkiem philadelphia i papryczką chili – 180 g, ziemniaki, bukiet sałat – 33,00
  • Grilled breast of chicken stuffed with parma ham, philadelphia cream cheese and chilli, served with potatoes and a mixed salad

Czerwone mięsa” z certyfikatem QMP, PQS – marynowane w naturalnych ziołach oraz grillowane 

  • Przysmak św. Huberta – polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów, kluseczki, sałaty – 34,00
    Saint Hubert‘s delicacy – pork loins in a wild mushroom sauce with potato dumplings
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane suszonymi pomidorami na sosie kurkowym, kluseczki, bukiet sałat – 37,00
    Pork loins stuffed with sun dried tomatoes with chanterelle sauce, gnocci, mixed salad

Ryby – BOGACTWO KWASÓW OMEGA

  • Łosoś z grilla na sosie pomarańczowo-czosnkowym, bukiet warzyw, ziemniaki opiekane lub ryż – 37,00
    Grilled salmon with garlic and orange sauce, with roasted potatoes or rice and blanched vegetables
  • Sandacz na sosie kurkowym z ziemniaczkami opiekanymi lub ryżem i bukietem sałat – 45,00
    Sander in a chanterelle sauce with roasted potatoes or rice and mixed salad
  • Dorsz w śmietanie zapiekany z parmezanem, ziemniaczki opiekane i warzywa z wody – 37,00
    Cod in cream baked with parmesan, with roasted potatoes and blanched vegetables

Desery – deserts

  • Sernik ciotki Lucyny z białą czekoladą – 16,00
    Aunt Lucyna cheesecake with white chocolate

Koktajle energii nadające – energy-giving shakes

  • Koktajl jogurtowo-truskawkowy z nasionami chia – 15,00
    Yoghurt & strawberry shake
  • Szpinakowo – jabłkowy z limonką słodzony miodem – 15,00
  • Sok ze świeżych owoców sezonowych – 12,00

Napoje zimne:

  • Cola – 1 l – 8,00
  • Fanta – 1 l – 8,00

Aby złożyć zamówienie online zapraszamy do zakładki zamów! Dostawa prosto pod Twoje drzwi 🙂