FacebookZłóż zamówienie
Separator Górny
Menu bez glutenu
Poznaj nas

Wiesz Co Zjesz

Iwona Michnowska & Rafał Miernik

Najważniejsze aby robić to, co się kocha, realizować swoje pasje i urzeczywistniać marzenia….

Już od dziecka wykazywaliśmy zamiłowanie do gotowania.

Ponieważ mieliśmy to szczęście, że wychowywaliśmy się na wsiach, zaszczepiono w nas pracowitość oraz zamiłowanie do tego to robimy, tworzymy, bowiem jak zasiejemy, takie zbierzemy plony.

Nieustannie przesiadywaliśmy w kuchni, pomagając naszym mamom i babciom.

Czerpaliśmy z natury, piekąc domowy chleb z własnego zboża, zbierając polne warzywa, czy ubijając śmietanę, z której nagle powstawało aksamitne masło.

Zaszczepiono w nas celebrowanie wspólnych posiłków oraz nauczono gościnności przy suto zastawionych stołach.

Po latach podjęliśmy naukę w szkołach gastronomicznych, popartą praktykami zawodowymi, gdzie poznaliśmy się i zaczęliśmy snuć marzenia o własnej gastronomicznej przygodzie.

W 2004 roku powstało Lanse – kuchnia młodości i miłości – czyli nasza kuchnia, oparta na pasji do gotowania na bazie domowych receptur, bez wszelkich ulepszaczy, jak w domu.

Chcieliśmy lansować styl świadomego jedzenia, które jest nie tylko smaczne, ale również przygotowane tak, aby wartości odżywcze serwowanych dań zostały zachowane.

Ponieważ nazwa nie trafiła do naszych potencjalnych odbiorców, postanowiliśmy zmienić ją po 10 latach na Wiesz co Zjesz, czyli kwintesencję naszej działalności.

Dla mnie z wykształcenia technolog żywienia, ważne są wartości odżywcze pożywienia, Rafał jako kucharz wkłada całe serce, aby jego potrawy były smaczne, i tak oto tworzymy  Wiesz co Zjesz – kuchnię dla świadomego konsumenta, podajemy wartości odżywcze potraw w menu, aby osoby na diecie lub z wykluczeniami wiedziały co mogą zjeść.

Wyróznia nas elastyczne podejście zarówno podczas obsługi gości indywidualnych jak i przyjęć.

U nas zawsze można dopasować menu, tak aby zarówno pod kątem asortymentu potraw jak i ceny sprostać oczekiwaniom naszych gości.

Nieustannie pracujemy nad jakością, doskonalimy się, uczymy na błędach, z których zawsze wyciągamy wnioski.

Nasz sukces, to również pracownicy, którzy w większości są z nami od początku działalności, zatem znają Państwa upodobania i są mam nadzieję zawsze pomocni.

Nadal czynnie pracujemy w naszej firmie, mnie można często spotkać przy pielęgnowaniu kwiatów – to kolejna pasja:)

Dodatkowo jestem odpowiedzialna za organizację wszelkiego rodzaju przyjęć zarówno w restauracji jak i w formie kateringu.

Rafał pracuje nad jakością dań, które konsumują nasi goście.

W kontaktach podajemy nr do właściciela aby być na bieżąco z Państwem.

Proszę pamiętać, że wszelkie uwagi czy komplementy, nie zawsze do nas trafią za pośrednictwem personelu, zatem zachęcamy również do bezpośredniego kontaktu.

Pozdrawiamy,
Iwona Michnowska & Rafał Miernik
oraz Zespół
Wiesz co Zjesz

Separator Dolny