FacebookZłóż zamówienie
Separator Górny
Menu bez glutenu
Restauracja Wiesz Co Zjesz - o nas, historia, misja
Restauracja Wiesz Co Zjesz - o nas, historia, misja

Restauracja

WIESZ CO ZJESZ

Poczytaj o nas! Poznaj historię, misję i ofertę Wiesz Co Zjesz, którymi dzielą się właściciele – Iwona Michnowska-Miernik i Rafał Miernik.

Nasza historia

Nasza restauracja to owoc wieloletniej pasji, marzeń i ciężkiej pracy.

Wychowaliśmy się na wsi, gdzie nauczyliśmy się czerpać z natury to, co najlepsze. Już od dzieciństwa kochaliśmy spędzać czas w kuchni oraz pomagać mamom i babciom w przygotowywaniu domowych potraw. Piekliśmy domowy chleb z własnego zboża, zbieraliśmy świeże, polne warzywa i ubijaliśmy śmietanę, z której powstawało aksamitne masło!

W domach rodzinnych zaszczepiono w nas pracowitość oraz zamiłowanie do tego, co robimy, bowiem jak zasiejemy, takie zbierzemy plony. Nauczono nas także celebrowania wspólnych posiłków oraz gościnności przy suto zastawionych stołach.

Po latach podjęliśmy naukę w szkołach gastronomicznych, popartą praktykami zawodowymi. To właśnie tam się poznaliśmy i zaczęliśmy snuć marzenia o własnej gastronomicznej przygodzie. I tak w 2004 roku powstała Lanse, czyli nasza kuchnia młodości i miłości, oparta na pasji do gotowania, która w 2014 roku zmieniła nazwę na Wiesz Co Zjesz.

Tak wyglądała Lanse...

...a tak wygląda Wiesz Co Zjesz!

Nasza misja

Od zawsze przyrządzamy potrawy według domowych receptur, bez żadnych ulepszaczy. Już jako Lanse chcieliśmy „lansować” styl świadomego jedzenia, które jest nie tylko smaczne, ale również zachowuje swoje wartości odżywcze.

Po 10 latach wybraliśmy nazwę Wiesz Co Zjesz, która lepiej trafiła w gusta odbiorców oraz przede wszystkim jest kwintesencją naszej działalności – w pełni oddaje nasze podejście do gotowania i wyznawanych wartości.

Restauracja Wiesz Co Zjesz - misja

Iwona jest z wykształcenia technologiem żywienia, dlatego ważne są dla niej wartości odżywcze potraw. Rafał, jako kucharz, wkłada całe serce, aby jego potrawy zaspokajały nawet najbardziej wymagające gusta.

Tak oto tworzymy Wiesz co Zjesz, czyli kuchnię dla świadomego konsumenta, w której menu znajdziecie informacje o składnikach i wartościach odżywczych, co jest szczególnie ważne dla osób na diecie lub z wykluczeniami.

W parze z dbałością o smak i wartości odżywcze dopasowujemy menu do indywidualnych potrzeb, zarówno pod względem asortymentu, jak i ceny, aby każdy mógł cieszyć się smacznym i zdrowym posiłkiem.

Nasz sukces nie byłby możliwy gdyby nie zespół, którego większość jest z nami od początku działalności! Wspólnie pracujemy nad jakością, doskonalimy się, uczymy na błędach i wyciągamy z nich wnioski.

Restauracja Wiesz Co Zjesz - historia

Nasza oferta

Prowadzimy działalność w trzech obszarach.

Pierwszy i podstawowy to obsługa gości indywidualnych, którzy mogą nas odwiedzić od poniedziałku do niedzieli oraz zasmakować pysznych i zdrowych posiłków na miejscu lub na wynos.

Drugi to catering okolicznościowy, czyli usługa, która polega na przygotowaniu potraw i napojów oraz dostarczeniu ich na zewnętrzne przyjęcie, tj. organizowane poza restauracją, np. na urodziny czy komunię w domu.

Ostatni obszar to możliwość zorganizowania przyjęcia w restauracji. Gościliśmy już u siebie tysiące osób w ramach wesel, chrzcin, komunii, urodzin czy imprez firmowych, takich jak wigilia, szkolenie lub konferencja. Do dyspozycji oferujemy 2 sale i 140 miejsc siedzących, jedną w stylu rustykalnym i drugą w stylu lustrzanym (glamour), która została wyremontowana w 2024 roku.

Można nas często spotkać w restauracji – Iwona regularnie pielęgnuje kwiaty, a Rafał każdego dnia dba o jakość serwowanych dań. Jesteśmy również dostępni pod poniższymi numerami, gdzie na bieżąco przyjmujemy uwagi i komplementy oraz obsługujemy rezerwacje na cateringi okolicznościoweprzyjęcia w restauracji.

Iwona Michnowska-Miernik, właściciel Wiesz Co Zjesz

Rafał Miernik, szef kuchni Wiesz Co Zjesz

Separator Dolny