FacebookZłóż zamówienie
Separator Górny
Menu bez glutenu

3 zalety organizacji wesela w restauracji

Każda para młoda chciałaby, aby tak uroczysty i ważny dzień, jakim jest wesele, przebiegł idealnie w każdym tego słowa znaczeniu. Samodzielna organizacja wesela to jednak wyzwanie, które wiąże się z podejmowaniem wielu decyzji – od wyboru lokalizacji, przez dekoracje, aż po posiłki. Mnogość elementów, o które należy zadbać oraz świadomość, że każdy z nich finalnie wpłynie na odbiór przyjęcia przez gości, potrafią przyprawić o zawrót głowy, dlatego w tym artykule prezentujemy 3 zalety organizacji wesela w restauracji.

Oszczędność czasu

Pierwszy i najważniejsza zaleta organizacji wesela w restauracji to ogromna oszczędność czasu! Restauracja, której powierzamy organizację wesela, powinna w ramach umowy zająć się wszelkimi szczegółami, takimi jak dekoracja sali, ustawienie stołów czy prezentacja winietek.

Para młoda, która zrezygnuje z angażowania się w takie detale, będzie mogła skoncentrować się na innych, ważniejszych dla nich sprawach lub po prostu odpocząć od nadmiaru obowiązków. Z doświadczenia wiemy, że chwila relaksu przed dla wielu najważniejszym dniem w życiu potrafi być na wagę złota!

Dopasowane menu

Kto z nas wyobraża sobie dobrą zabawę weselną bez suto zastawionego stołu? Jedzenie to bez wątpienia jeden z kluczowych elementów udanego wesela! Kucharze gotujący w restauracjach z doświadczeniem w organizacji takich imprez doskonale rozumieją, jak ważny jest nie tylko smak posiłków, ale również jakość użytych składników, a nawet sama prezentacja dań.

Wesele w restauracji to także możliwość wyboru indywidualnego menu, w pełni zgodnego z oczekiwaniami młodej pary. W Wiesz Co Zjesz zawsze uwzględnimy preferencje kulinarne – bez problemu przygotowujemy np. dania bezglutenowe czy wegańskie – jak również dostępny budżet!

Profesjonalna obsługa

Na nic zda się zaoszczędzony czas, przepiękna sala i pyszne dania, jeśli sam przebieg imprezy będzie zaniedbany. Wie o tym każdy, kto choć raz miał okazję brać udział w zabawie weselnej, na której kelnerzy nie byli odpowiednio przygotowani do obsługi takiego wydarzenia.

Restauracja organizująca wesele powinna dysponować zespołem doświadczonych pracowników, którzy regularnie pracują w takich okolicznościach. Profesjonalizm i kultura osobista obsługi, a także ich zdolności organizacyjne oraz odpowiedni czas reakcji sprawią, że goście poczują się zadbani, a młoda para będzie mogła skupić się na zabawie, mając pewność, że wszystko przebiega zgodnie z planem!

Czy warto zorganizować wesele w restauracji? Oczywiście!

Organizatorzy wesel chętnie dzielą się swoją wiedzą i pomysłami, które mogą okazać się bezcenne dla młodej pary. Często bowiem dopiero w trakcie konsultacji okazuje się, jak wiele elementów wymaga zagospodarowania i jak czasochłonne potrafią to być etapy. Wiemy o tym, ponieważ w Wiesz Co Zjesz takie imprezy odbywają się już od 20 lat – nasza restauracja na wesele z przyjemnością ugości również Ciebie!

Separator Dolny